Alexanderkade 10-A | VERKOCHT

Alexanderkade 10-A

VERKOCHT

VERRASSEND 2-KAMER-SOUTERRAINAPPARTEMENT IN HET CENTRUM NABIJ ARTIS

Op deze fantastische, centraal gelegen locatie in de Plantagebuurt bieden wij een verrassend 2-kamerappartement in een statig pand uit 1906. Het moderne appartement met een woonoppervlakte van 47 m2 omvat het gehele souterrain. Als hoekwoning op de kruising van de Alexanderkade en de Alexanderstraat heeft het appartement extra veel ramen en de hele dag zonlicht. Het appartement is op EIGEN GROND gelegen en is dus vrij van erfpacht.

Buurt & bereikbaarheid

Het appartement bevindt zich in een zeer groen deel van Amsterdam en de Singelgracht is aan de overkant van de straat. Voor ontspanning en vermaak loopt u binnen 5 minuten naar het Oosterpark. Artis, het Tropenmuseum, Dappermarkt, Hortus Botanicus, en de Muiderpoort zijn om de hoek. In omgeving zijn er diverse horecagelegenheden, winkels, theater, musea en bioscopen. Door de ligging en het karakter van de rustige buurt

woon je in het stadscentrum maar waan je je in een dorpse omgeving.

Binnen 5 minuten fietst u naar de binnenstad. De tram vanaf Alexanderplein brengt u binnen een kwartier naar Amsterdam Centraal of naar Diemen. Met het OV bent u in ruim een half uur op Schiphol. Met de auto is het appartement goed te bereiken via de Piet Heintunnel en de IJtunnel. Parkeren kan met vergunning voor de deur en de wachttijd bedraagt slechts 3 maanden.

Het appartement

U bereikt de eigen voordeur van het 2-kamerappartement in het souterrain via een trap van slechts enkele treden. Het pand is gebouwd rond 1906 en is in 1998 geheel gerenoveerd, inclusief nieuwe fundering. De buitenzijde is in 2018 geschilderd en onderhouden.

Het appartement is voorzien van dubbele beglazing voor goede isolatie, centrale verwarming (Intergas CV-ketel uit 2014), een robuuste houten vloer, paneeldeuren, een open keuken en een ruime badkamer. Alle aanwezige meubels zijn ter overname.

Woonkamer

Vanuit de entreehal gaat u via de linkerdeur de ruime woonkamer in. De drie kiep- en kantelramen aan de straatzijde zijn allen voorzien van witte, op maat gemaakte houten shutters en zorgen voor veel natuurlijk licht.

Keuken

De knusse open keuken in de woonkamer is uitgevoerd in het wit met een donker aanrechtblad. De keuken is voorzien van een 5-pits gaskookplaat, een roestvrijstalen afzuigkap, een afwasmachine, drie handige lades met veel bergruimte en een losse hippie lichtblauwe Smeg koelkast ter overname.

Slaapkamer

U bereikt de slaapkamer in de hoek van het pand via de woonkamer. De twee kiep- en kantelramen met slot hebben dezelfde op maat gemaakte shutters als in de woonkamer. De slaapkamer heeft een ingebouwde hoekkast.

Badkamer, toilet en kast

Vanuit de entreehal gaat u rechtdoor naar de ruime badkamer. Deze is voorzien van een hangcloset, ligbad met douche, wastafelmeubel, spiegelkast, design-handdoekradiator en wasmachine ter overname. De badkamer heeft licht blauwe Granito vloer en witte wandtegels, afgewisseld door een elegante rij zwarte tegels.

De deur rechts na het betreden van de woning geeft toegang tot een ruime, handige opbergkast.

Bijzonderheden

 • Bouwjaar omstreeks 1906
 • Pand in 1998 gerenoveerd met nieuwe fundering
 • Pand in 2018 geschilderd en onderhouden.
 • Eigen grond, dus geen erfpacht
 • Financieel gezonde Vve met 3 leden en maandelijkse bijdrage van € 55,=
 • Energielabel C
 • Kiep- en kantelramen met slot en dubbele beglazing in de gehele woning
 • Geheel voorzien van paneeldeuren
 • Robuuste houten vloeren
 • Alle meubels zijn ter overname
 • Centraal gelegen in het centrum op rustige en groene locatie